Capabel PRO Logo
Meer dan 65 jaar ervaring
Erkende opleidingen en officiële examens
Meerdere startmomenten per jaar
Klassikaal of thuis

Opleiding Sociale Hygiëne

Niveau
Branche
Duur
4 lesweken
Lesweek
Online-opleiding, geen klassikale bijeenkomsten
Erkenning
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (LEC-SVH)
Kosten
Kosten
€175,-

De opleiding

Supermarkten, slijterijen, horecabedrijven en verenigingen moeten zich aan allerlei regels op het gebied van hygiëne en veiligheid houden. De veiligheid en gezondheid van klanten is natuurlijk zeer belangrijk. Het betekent dat de ondernemer alles in het werk stelt om de gezondheid van zijn klanten/gasten en medewerkers te waarborgen, dat mensen rekening met elkaar houden en respect hebben voor elkaars lichamelijke en geestelijke gezondheid. Je leert dit in de opleiding Sociale Hygiëne. Bij retailers wordt deze opleiding steeds belangrijker. In de horeca is deze opleiding zelfs verplicht.

Voor wie

Ga je werken in een supermarkt, slijterij, bij een horecabedrijf of bijvoorbeeld in de kantine van een vereniging waar alcohol wordt geschonken? Dan is een opleiding Sociale Hygiëne een prima keuze.

Opleidingsduur

Maximaal 4 weken, totaal 16 uur.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen.

Waarom bij Capabel PRO

Voor bedrijven met meerdere inschrijvingen zijn kortingen bespreekbaar, evenals een eigen dashboard voor monitoring van de voortgang en het genereren van rapportages. Neem contact met ons op!

Ruim 65 jaar opleider in
Beveiliging en Veiligheid
Erkende diploma’s
OCW, SVPB, CCV en Kiwa
Korte opleidingen!
Klassikaal of thuisstudie

Starten wanneer jij dat wilt.

De geselecteerde opleiding is een thuis- of zelfstudie. Je kunt zo zelf je start en tempo bepalen.

Inhoud van de opleiding

De opleiding is samengesteld uit de volgende modules:

  1. Sociale hygiëne en beroepscontext
  2. Alcohol, roken, drugs en gokken
  3. Regels, handhaven en risicogedrag
  4. Veiligheidsvoorzieningen

Stage/Beroepspraktijk

Je hoeft voor deze opleiding geen stage te lopen.

Doel

In de opleiding Sociale Hygiëne:

  • Leer je wat sociale hygiëne is en wat je verantwoordelijkheid hierin is.
  • Leer je over klant- en gastgerichtheid.
  • Leer je over alcohol, roken, drugs en gokken. Wat houdt het precies in, hoe herken je een verslaving en hoe ga je ermee om?
  • Leer je welke soorten regels er zijn er en hoe je die handhaaft. Welke soorten tegenwerkend gedrag bij regelhandhaving kun je tegenkomen en hoe ga je daarmee om? Ook komen gespreksmodellen bij risicogedrag aan bod.
  • Leer je over maatregelen die je kunt en moet nemen om de veiligheid te borgen: hoe reageer je op gevaarlijke situaties? En wat kun je doen om ze te voorkomen? Inclusief de wettelijke eisen die hierbij ondersteunen.

Examens

Examinering bij LEC-SVH bestaat uit een schriftelijk of indien gewenst een mondeling examen. Tijdens de opleiding word je volledig voorbereid op het examen. Het computerexamen Sociale Hygiëne bestaat uit 40 meerkeuzevragen waarvan je er minimaal 29 goed moet hebben beantwoord om te slagen. Het examen duurt 40 minuten. Je kunt tegen meerprijs ook mondeling examen doen.

De kosten van de opleiding Opleiding Sociale Hygiëne van Capabel PRO zijn als volgt:

Lesgeld
 € 175,- 
Examens
Examen schriftelijk € 125, - of Examen mondeling € 300,-. Optioneel Examentraining van 1 dagdeel, op centrale locatie bij Capabel Pro (op locatie werkgever in overleg), bij minimaal 10 deelnemers: € 75,-- per deelnemer.
Lesmateriaal
Inclusief

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden van Capabel PRO zijn van toepassing.

schrijf je direct in