Capabel PRO Logo
Meer dan 65 jaar ervaring
Erkende opleidingen en officiële examens
Meerdere startmomenten per jaar
Klassikaal of thuis

Proactief Beveiligen Advanced

Niveau
MBO-3/4
Duur
3 maanden
Lesweek
5 bijeenkomsten
Erkenning
SVPB/ESIF
Kosten
Kosten
€ 1.685,-- ineens of 3 x € 566,-- (excl. examenkosten)

Proactief Beveiligen Advanced

De opleiding Proactief Beveiligen ADVANCED is geschikt voor beveiligingsprofessionals die  zich willen verdiepen in de verschillende onderdelen van het proactieve beveiligingsproces. Deze opleiding wordt gegeven door security professionals met internationale praktijkervaring binnen het zogenaamde High Risk Environment (government en non government).

Voor wie

De opleiding Proactief Beveiligen Advanced is zowel bestemd voor niet-leidinggevende als leidinggevende medewerkers, die zich willen verdiepen in de inhoud van het proactieve beveiligingsproces en hun coachende stijl van aansturen en ondersteunen willen verkennen en verfijnen. (bijvoorbeeld teamleiders, coördinatoren en/of praktijkbegeleiders).

Na het volgen van deze opleiding is de deelnemer in staat om (beveiligings)medewerkers optimaal te laten functioneren binnen hun verschillende taken en verantwoordelijkheden.

Vooropleiding

Deelnemers aan deze opleiding dienen minimaal in het bezit te zijn van het diploma MBO 3 Coördinator Beveiliging/Certificaat Beveiliging C en/of het diploma Proactief Beveiligen Basic  (Capabel PRO/ESIF).

Deze cursus vereist een MBO-4 werk- en denkniveau en minimaal twee jaar werkervaring binnen de beveiligingsbranche.

Bij het ontbreken van de juiste vooropleiding volgt altijd eerst een toelatingsgesprek.

Opleidingsduur

De totale opleiding duurt vijf dagen: vier dagen theorie en praktijkopdrachten en één dag examentraining. De vijf bijeenkomsten worden verspreid over acht weken. LET OP: u dient tijdens alle bijeenkomsten verplicht aanwezig te zijn om deel te mogen nemen aan het examen!

Bekijk ook alle informatie over de opleidingen Proactief Basic en Proactief Expert

Start eerstvolgende cursus in Almere: oktober 2019
Examendatum: nog niet bekend.

Voor aanvang van de opleiding dient u, ter voorbereiding op de 1e lesdag, al een uitgebreide opdracht voor te bereiden en uit te werken. Het is daarom niet mogelijk om op het laatste moment in te schrijven voor deze opleiding, tijdige aanmelding is vereist. De inschrijving sluit uiterlijk 2 weken voor de startdatum van de opleiding.

Examen

De opleiding Proactief Beveiligen Advanced wordt afgesloten met een theorie- en een praktijkexamen dat onder de verantwoordelijkheid valt van de SVPB en de stichting European Security Intelligence Foundation (ESIF). U kunt het praktijkexamen pas afleggen wanneer u geslaagd bent voor het SVPB theorie-examen Proactief Beveiligen Advanced.

ESIF is een gerenommeerde stichting in Nederland die als eerste organisatie in 2007 een normering heeft vastgesteld voor Integrale Proactieve Beveiliging. Hiermee is ESIF de eerste (en vooralsnog de enige) instantie in Europa die proactief security management onafhankelijk en transparant waarborgt. Daarnaast is ESIF een erkend examenbureau dat de examens op het gebied van de proactieve beveiliging zoals Predictive Profiling, Profiler Terrorism, Insider Threat en Intelligence Driven Security afneemt. Zij houdt hiertoe een strenge controle op de kwaliteitseisen van het opleidingsinstituut.

Als u het diploma Proactief Beveiligen Advanced heeft behaald, kunt u zich bij ESIF aanmelden voor opname van uw personalia in het vakbekwaamheidsregister.

Ruim 65 jaar opleider in
Beveiliging en Veiligheid
Erkende diploma’s
OCW, SVPB, CCV en Kiwa
Korte opleidingen!
Klassikaal of thuisstudie

Starten wanneer jij dat wilt.

De geselecteerde opleiding is een thuis- of zelfstudie. Je kunt zo zelf je start en tempo bepalen.

Inhoud

Enkele onderdelen van deze opleiding zijn o.a.: proactief beveiligen (verdieping), beveiligingsbewustzijn, presenteren, dreigingen en risico's, response awareness, de security questioning/gesprekstechnieken, social engineering, red teaming en basisvaardigheden coaching. 

Tijdens deze opleiding krijgt u diverse praktijkopdrachten welke u thuis en ook klassikaal dient uit te werken en te presenteren.

Binnen organisatie’s en bedrijven bent u straks een ‘keyplayer’ die ervoor zorgt dat het beveiligingsbewustzijn, de kwaliteit, kennis en kunde van medewerkers is geborgd.

Programma lesdagen

  • Dag 1: Presenteer jezelf, beveiligingsbewustzijn en Predictive Profiling binnen het proactieve beveiligingsproces.
  • Dag 2: Presentatievaardigheden, cyber awareness, basis security risk management (de risico- en dreigingsanalyse).
  • Dag 3: Presenteren, response awareness, de security questioning, gesprekstechnieken.
  • Dag 4: Presenteren, social engineering, red teaming, basisvaardigheden coaching.
  • Dag 5: Dreigingen en risico’s vanaf 1800, examentraining.

De kosten van de opleiding Proactief Beveiligen Advanced van Capabel PRO zijn als volgt:

Lesgeld ineens
 € 1.685,- 
Lesgeld in termijnen
3 termijnen van  € 566,-
Examens
€ 250,-- (onder voorbehoud)
Lesmateriaal
Inclusief

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden van Capabel PRO zijn van toepassing.

schrijf je direct in