Capabel PRO Logo
Meer dan 65 jaar ervaring
Erkende opleidingen en officiële examens
Meerdere startmomenten per jaar
Klassikaal of thuis

Particulier Onderzoeker - Thuisstudie

Niveau
Branche
Duur
6 maanden
Lesweek
U bepaalt uw eigen studietempo
Erkenning
SVPB en NVB
Kosten
Kosten
€560,- ineens of 5 x €117,- (excl. examenkosten)

Beroep

Bij een particulier recherchebureau verricht u in opdracht van derden waarnemingen en naspeuringen ten aanzien van personen en zaken en onderzoekt u daartoe sporen of aanwijzingen. U werkt objectief en doelgericht, gebruikmakend van een methodische en stapsgewijze aanpak.

Bedrijven lijden jaarlijks aanzienlijke schade door diefstal, verduistering of frauduleuze handelingen van eigen personeel. Indien deze strafbare feiten gepleegd worden zonder dat er sancties plaatsvinden, bijvoorbeeld omdat de onderneming er niets aan doet of omdat de daders niet te achterhalen zijn, zullen de overtreders het gemak hiervan blijven inzien.
Meestal is binnen een onderneming onvoldoende kennis of ervaring aanwezig om zelf een onderzoek in te stellen. Zo’n eigen onderzoek kan ook erg moeilijk worden, aangezien het onderzoek doen naar c.q. het beschuldigen van collega’s heel gevoelig ligt. Dit doet de onderlinge verhoudingen en de werksfeer geen goed. Dit gegeven is een open markt voor personen die een particulier recherchebureau willen oprichten of willen gaan werken bij een particulier recherchebureau.

Voor wie

Bent u onderzoekend ingesteld? Dan is de opleiding Particulier Onderzoeker van Capabel PRO de beste optie. Met het wettelijk erkende diploma voor Particulier Onderzoeker op zak kunt u gaan werken bij een door het ministerie van Veiligheid en Justitie erkend recherchebureau.

Opleidingsduur

U bepaalt zelf uw studietempo (gem. 4-6 maanden)

Vooropleiding

Er zijn geen vooropleidingseisen

Waarom bij Capabel PRO

Andere relevante opleidingen

De opleiding tot Particulier onderzoeker kan klassikaal worden gevolgd. Kijk hiervoor bij Particulier Onderzoeker Klassikaal. Door deel te nemen aan de Examentraining Onderzoek en Rapportage vergroot je je kans op slagen.

Ruim 65 jaar opleider in
Beveiliging en Veiligheid
Erkende diploma’s
OCW, SVPB, CCV en Kiwa
Korte opleidingen!
Klassikaal of thuisstudie

Starten wanneer jij dat wilt.

De geselecteerde opleiding is een thuis- of zelfstudie. Je kunt zo zelf je start en tempo bepalen.

Inhoud

De opleiding bestaat uit drie onderdelen:

  • Basiskennis Particulier Onderzoeker
  • Wettelijke kaders
  • Onderzoek en rapportage

Stage

Stage maakt geen deel uit van de opleiding.

Examens

De examens voor deze opleiding worden afgenomen door de SVPB. Het examen Basiskennis en Wettelijke kaders bestaat uit multiple choice vragen. Als u hiervoor slaagt, kunt u aan het examenonderdeel Onderzoek en Rapportage deelnemen.

Doel

Een Particulier Onderzoeker

  • kent relevante wet- en regelgeving
  • houdt zich aan de privacy gedragscode
  • kan een onderzoek voorbereiden
  • is in staat effectief gegevens te verzamelen
  • kan bondig en onderbouwd rapporteren

Andere relevantie opleidingen

De opleiding tot Particulier onderzoeker kunt u ook klassikaal volgen. Kijk hiervoor bij Particulier Onderzoeker Klassikaal. Door deel te nemen aan de Examentraining Onderzoek en Rapportage vergroot u uw kans op slagen.

Opmerking: deze opleiding wordt aangeboden door Capabel PRO. Voor meer informatie over de overgang van Studiecentrum MINERVA naar Capabel PRO lees hier verder.

De kosten van de opleiding Particulier Onderzoeker - Thuisstudie van Capabel PRO zijn als volgt:

Lesgeld ineens
 € 560,- 
Lesgeld in termijnen
5 termijnen van  € 117,-
Examens
€ 266,00 (prijswijzigingen voorbehouden)
Lesmateriaal
Inclusief

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden van Capabel PRO zijn van toepassing.

schrijf je direct in