Capabel PRO Logo
Meer dan 65 jaar ervaring
Erkende opleidingen en officiële examens
Meerdere startmomenten per jaar
Klassikaal of thuis

Kom jij in aanmerking voor een vrijstelling?

Als je al eerdere een diploma of certificaat hebt behaald, dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen. En dat zou natuurlijk mooi zijn, omdat je dan met minder inspanningen door de opleiding heen komt. Er gelden voor de verschillende onderdelen verschillende regels. Lees verder om te zien wat voor jou van toepassing is!

Nederlands en rekenen

Voor deze generieke vakken kan vrijstelling worden verleend indien:

Certificaat Beveiliging C

Als je al een SVPB Certificaat Beveiliging C hebt, kom je waarschijnlijk in aanmerking voor vrijstellingen van het beroepsgerichte deel van de MB0-3 opleiding Coördinator Beveiliging.

Beroepsgerichte deel Beveiliger MBO-2

Als je eerder voldoende cijfers hebt behaald voor gelijknamige examenonderdelen bij SVPB kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen van het beroepsgerichte deel van de MBO-2 opleiding Beveiliger.
Zoals: Wettelijke kaders BVL 2 levert (mogelijk) vrijstelling op voor Wettelijke kaders basis, beveiliging van gebouwen 2 levert (mogelijk) vrijstelling op voor Beveiliging etc.

Stage uren

Er wordt geen vrijstelling verleend voor stage uren.

Aanvraagformulier

Heb jij de tekst hierboven zorgvuldig doorgelezen en denk jij vrijstellingen te kunnen krijgen? Lees dan eerst de toelichting. Denk je aanmerking te komen vul dan  het aanvraagformulier vrijstellingen in. Dan vragen wij jou om het aanvraagformulier vrijstellingen in te vullen. Het aanvraagformulier vind je hier.